Conturarea fetei: Cum sa-ti evidentiati trasaturile folosind tehnica de conturare

Beauty Fashion Lifestyle
Make up artist contouring the face

Daca esti in cautarea unei modalitati eficiente de a-ti evidenția trăsăturile faciale și de a obține un aspect sculptat și echilibrat, tehnica de conturare a feței ar putea fi soluția perfectă pentru tine. Aceasta tehnica, folosita de catre make-up artisti profesionisti, poate transforma complet modul in care arata fata ta, accentuand atuurile si creand un aspect mai definit si mai elegant.

Conturarea feței este o tehnica de machiaj care implică folosirea de produse de machiaj mai închise la culoare pentru a crea umbre și de produse de machiaj mai deschise la culoare pentru a evidenția anumite zone ale feței. Scopul este de a crea iluzia unor trăsături mai definite, de a subția sau de a evidenția anumite părți ale feței și de a obține un aspect general mai sculptat.

Sfaturi esențiale pentru conturarea feței și evidențierea trăsăturilor

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când folosești tehnica de conturare a feței, iată câteva sfaturi esențiale pe care ar trebui să le iei în considerare:

 1. Alege produsele potrivite: Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigură-te că folosești produse de machiaj care se potrivesc cu tipul și culoarea pielii tale. Folosește o pudră sau un fond de ten mai închis la culoare pentru a crea umbre și un corector sau un iluminator mai deschis la culoare pentru a evidenția zonele dorite.
 2. Începe cu o bază curată: Înainte de a începe conturarea feței, asigură-te că ai o bază curată și hidratată. Curăță-ți fața cu un demachiant adecvat și aplică o cremă hidratantă pentru a pregăti pielea pentru machiaj.
 3. Alege pensulele potrivite: Pentru a aplica și amesteca produsele de machiaj în mod uniform, este important să folosești pensule adecvate. Optează pentru o pensulă de conturare cu vârf ascuțit pentru a crea umbre precise și o pensulă de iluminat pentru a aplica iluminatorul în zonele dorite.
 4. Cunoaște forma feței tale: Fiecare persoană are o formă a feței unică, iar cunoașterea formei tale te va ajuta să aplici corect produsele de machiaj și să evidențiezi trăsăturile în mod adecvat. De exemplu, dacă ai o față rotundă, poți folosi tehnica de conturare pentru a subția puțin pomeții și bărbia.

Tehnica de conturare a feței: cum să-ți pui în valoare frumusețea naturală

Tehnica de conturare a feței este o modalitate excelentă de a-ți pune în valoare frumusețea naturală și de a obține un aspect mai definit și mai sculptat. Cu ajutorul acestei tehnici, poți subția sau evidenția anumite zone ale feței tale și poți obține un aspect mai simetric și mai echilibrat.

Pentru a folosi corect tehnica de conturare a feței, iată câțiva pași simpli pe care îi poți urma:

 1. Aplică fondul de ten: Începe prin aplicarea fondului de ten pe întreaga față, pentru a uniformiza culoarea pielii și a crea o bază perfectă pentru machiaj.
 2. Aplică produsul de conturare: Folosind o pensulă de conturare, aplică un produs mai închis la culoare în zonele pe care dorești să le subțiezi, cum ar fi pomeții, bărbia și linia părului. Asigură-te că amesteci bine produsul pentru a obține un aspect natural și fără urme vizibile.
 3. Aplică iluminatorul: Folosind o pensulă de iluminat, aplică un iluminator mai deschis la culoare în zonele pe care dorești să le evidențiezi, cum ar fi vârful pomeților, arcul sprâncenelor și centrul frunții. Amestecă bine pentru a obține un aspect luminos și natural.
 4. Blenduirea produselor: Pentru a obține un aspect uniform și natural, este important să amesteci bine produsele de conturare și iluminare. Folosește o pensulă curată sau o burete de machiaj pentru a estompa liniile și a obține un aspect impecabil.

Pas cu pas: cum să obții un aspect sculptat și echilibrat cu ajutorul conturării feței

Dacă ești în căutarea unui ghid pas cu pas pentru a obține un aspect sculptat și echilibrat cu ajutorul conturării feței, iată câțiva pași simpli pe care îi poți urma:

 1. Identifică zonele pe care dorești să le subțiezi sau să le evidențiezi. Poți utiliza o oglindă sau poți studia forma feței tale pentru a determina aceste zone.
 2. Aplică fondul de ten pe întreaga față și amestecă-l bine pentru a obține o bază uniformă.
 3. Folosind o pensulă de conturare, aplică un produs mai închis la culoare în zonele pe care dorești să le subțiezi, cum ar fi pomeții și bărbia. Amestecă bine pentru a obține un aspect natural.
 4. Aplică un iluminator mai deschis la culoare în zonele pe care dorești să le evidențiezi, cum ar fi vârful pomeților, arcul sprâncenelor și centrul frunții. Amestecă bine pentru a obține un aspect luminos și natural.
 5. Estompează liniile și amestecă bine produsele de conturare și iluminare pentru a obține un aspect uniform și natural. Folosește o pensulă curată sau un burete de machiaj pentru a realiza acest lucru.
 6. Finalizează machiajul cu restul produselor de machiaj, cum ar fi fardul de ochi, rimelul și rujul.

Urmând acești pași simpli, vei reuși să obții un aspect sculptat și echilibrat cu ajutorul tehnicii de conturare a feței. Experimentează și adaptează tehnica în funcție de forma feței și de preferințele tale personale pentru a obține cele mai bune rezultate.

Distribuie Articolul